флаг

Звіт про роботу спостережної комісії при Чернігівській районній державній адміністрації 

З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, спеціалістами Чернігівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області з 9 лютого 2021 року проведено 26 моніторингових обстежень  об’єктів нагляду різних сфер діяльності щодо дотримання карантинних обмежень.

У ході перевірок на 6 об’єктах виявлені  порушення протиепідемічних вимог, встановлених  постановами Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Зокрема, в ході перевірок виявлялися наступні порушення: перед початком зміни не проводиться температурний скринінг працівниками закладу, в закладах дозволяється одночасне перебування відвідувачів більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі зали обслуговування, адміністрацією/персоналом закладу не забезпечується та не контролюється виконання умов недопущення черг, в касові зоні скупчення людей, не нанесено відповідне тимчасове маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менше 1,5 м, працівники закладів торгівлі не дотримуються правил використання ЗІЗ, під час здійснення розрахунку та відпуску товару не використовують одноразові рукавички, не дотримуються вимог щодо правил приготування та застосування дезінфекційних засобів відповідно методичних рекомендацій, інструкцій; не проводиться вологе прибирання приміщень та поверхонь, місць контакту рук працівників та відвідувачів не рідше ніж кожні 2 години, перед початком та після закінчення робочого дня/зміни.

До порушників застосовані заходи згідно чинного законодавства, зокрема надано 5 приписів (пропозицій) щодо усунення та недопущення в подальшому порушень карантинних вимог, складено 5 протоколів про адміністративні правопорушення, до Національної поліції надіслане 1 інформаційне повідомлення для відповідного реагування.

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) спеціалісти управління Держпродспоживслужби в ході моніторингових обстежень постійно проводять роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання.